divendres, 5 de juny del 2015

CERVANTES, MIGUEL. Rinconete y Cortadillo. Barcelona, La Ilustración Artística, 1897. Il·lustració Alexandre de Riquer

Donació virtual de Vicente de Diego







9 comentaris:

  1. Martí de Riquer sempre inconfusible... Senyores, senyors: a treure's el barret!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ep, que era el seu avi, l'Alexandre i no en Martí. El que si va passar -predestinació?- és que en Martí esdevindria un especialista cervantí!

      Elimina
  2. Temps era temps hi havia editors que publicaven revistes amb textos d'autors clàssics, amb els grans dibuixants del moment, i hi havia gent que s'ho llegia.

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. És una estètica molt allunyada de la que ara t'interessa. És normal que entre el racionalisme i el modernisme triïs la primera opció. Els qui no tenim criteri ens agrada gairebé tot...

      Elimina
    2. No et confonguis, Galde, quan dic que no m'agrada no em refereixo a l'estètica modernista, sinó a aquesta en particular la que ens ocupa en aquesta entrada, la trobo recarregada, farragosa, fins i tot petulant, en defintiva res comparat amb la senzillesa d'en Casas.

      Elimina
    3. Ha, ha... m'agrada això de l'"estètica petulant"! Jo és que li tinc flaca a en Riquer i li perdono -o m'agrada- aquest carregament que cultiva el meu esperit barroc que es fot d'hòsties amb el meu esperit racionalista però visca les contradiccions!

      Elimina